Bugün kendi kişisel görüşlerime göre NBA tarihinden toplayarak, pozisyonlarına göre en iyi 5 oyuncuyu toplayacağım.

POINT GUARD - MAGIC JOHNSON

  Oyun görüşü, takımı yönetişi, pasları ve pozisyonundaki ortalama boy olan 197cm'yi büyük bir farkla geçip boyu 206cm olan Magic Johnson, 3 kez "Ligin En Değerli Oyuncusu" ve 5 kez "NBA Şampiyonu" olmuştur. 

Maç Başına Ortalama İstatistikleri

Sayı: 19.5 - Asist: 11.2 - Rebound: 7.2 




 SHOOTING GUARD - MICHAEL JORDAN
 Kişisel olarak da en çok sevdiğim oyuncu olan Michael Jordan, kesinlikle Kobe Bryant'tan önce geldiğini düşünüyorum. Çıktığı final serilerinin hepsini kazanmış, 2 kez three-peat(ard arda 3 kez şampiyon olma) yapmış ve 5 kez "Ligin En Değerli Oyuncusu" seçilmiş olan MJ, orta mesafe şutlarıyla ve atletikliğiyle ön plana çıkıyor.

Maç Başına Ortalama İstatistikleri

Sayı: 30.1 - Asist: 5.3 - Rebound: 6.2 


  SMALL FORWARD - LEBRON JAMES

   Günümüzde hala aktif olarak oynayan LeBron James, güçlü, atletik, hızlı ve iyi bir bitiricidir. Çok kez takımını sırtlayıp finallere kadar götürmüş olan LeBron, ayrıca tarihte NBA final serilerinde, ilk kez 3-1 den geri dönen takımda yer almış ve takıma liderlik etmiştir. 4 kez "Ligin En Değerli Oyuncusu" ve 4 kez "NBA Şampiyonu" ödüllerini kazanmıştır.

Maç Başına Ortalama İstatistikleri

Sayı: 27.2 - Asist: 7.3 - Rebound: 7.5


  POWER FORWARD - TIM DUNCAN

  Çok sakin ve temiz oynayan Tim Duncan, diğer iyi oyunculara göre popüleritesi çok azdır. Yıldızı parlamamış olan Duncan, 5 kez "NBA Şampiyonu" ve 2 kez "Ligin En Değerli Oyuncusu" seçilmiştir.

Maç Başına Ortalama İstatistikleri

Sayı: 19.0 - Asist: 3.0 - Rebound: 10.8



  CENTER - KAREEM ABDUL-JABBAR

  Hook-Shot denilen, kafanın üstünden topu geçirerek atma hareketinde uzmanlaşmış ve kendiyle bütünleştirmiş olan Kareem, çok eski zamanlarda oynamış olmasına rağmen günümüz jenerasyonunda da oynayabilir. Zayıf bir vücuda sahip olmasından dolayı atletik ve hızlı olan Kareem, 6 kez "Ligin En Değerli Oyuncusu" ve 6 kez "NBA Şampiyonu" olmuştur.

Maç Başına Ortalama İstatistikleri

Sayı: 24.6 - Asist: 3.6 - Rebound: 11.2