GABE LOGAN NEWELL

Gabe "GabeN" Newell

  Bilgisayar oyunu sevenler tarafından GabeN takma adıyla anılan Gabe Newell, 3 Kasım 1962 tarihinde doğmuştur. 1983 yıllarında Harvard Üniversitesinde öğrenciyken, Microsoft'ta çalışan abisinin yanına sık sık ziyarete gidermiş. Ziyarete gittiği zamanlarda abisinin iş yapmasına engel olduğundan dolayı müdür tarafından azarlanmış ve müdür tarafından "Boş boş oturacağına ve abinin dikkatini dağıtacağına git biraz çalış." laflarını işitmiştir. 

   Müdürün bu sözünden sonra Gabe, Microsoft'ta 3 ay boyunca çok yoğun bir staj sürecine girmiştir. Bu staj esnasında nasıl profesyonel yazılım yapılır, bir şirkette nasıl çalışır gibi tecrübeler edinirken, bir yandan da bilmediği bir sürü yeni bilgi öğreniyor ve kendisi tarafından bu 3 aylık süreç "Hayatımın en yoğun eğitim serüveni" diye bahsediyor.

   1983 yılında, Harvard Üniversitendeki eğitimi bırakıp Microsoft'ta çalışmaya başladı. 13 yıl içerisinde Windows'un ilk 3 sürümünün baş yazılımcısı olarak çalıştı. 1996 yılında şirketten ayrılıp Valve Corporation'ı kurdu.


,
   Valve Corporation'ı kurmasıyla birlikte ilk işi Half-Life adlı oyunu yapmak oldu. Bunun üstüne Steam adlı oyun platformunu ve diğer oyunları ekleyip ününe ün, parasına para kattı.

Half-Life
    

   Ne kadar günümü bilgisayar oyuncuları tarafından para gözlülüğü hakkında şaka yapılsa da, bütün oyuncular ona yaptığı işlerden minnet duyarlar.